Wat drinken we in augustus?

Heb je geen geld voor een verre reis of zijn je vakantiedagen op? Niet getreurd, gelukkig zijn er evenementen door het hele land waar je kunt genieten van een glas wijn, bier of iets sterkers. 

Mij kom je waarschijnlijk tegen op HOP! Rotterdam. Verder gaan Marnix en ik deze maand op bezoek bij distilleerderij Van Toor in Vlaardingen, onder andere bekend van Schelvispekel en een aantal erg fijne gins, zoals de Gin Act 1736 of VL92. Daarover lees je waarschijnlijk over ongeveer twee weken. Daarna lees je over mijn vakantieavonturen, want ik kan geen reis maken zonder bezoek aan een distilleerderij, brouwerij en/of wijngaard. Wat het wordt? Ik weet het nog niet zeker, maar in ieder geval een bezoekje aan Edinburgh Gin.

De kalender

Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus: Festival HOP! Tilburg

Vrijdag van 16:00 tot 23:00 en zaterdag van 14:00 tot 23:00 kun je bij de Wagenmakerij terecht voor bierfestival Hop! Betaal je entree online (€5,00) of aan de deur en krijg een plastic (!) festivalglas. Uit ervaring: niet kapot te krijgen! Kraft bier, Kaf & Koren, Tender Brewery, Cinema Brewers, Loc Brewery, Ramses bier, Two Chefs Brewing, eten en muziek!

Hop! glas 2015
Hop! glas 2015
Vrijdag 5 en 6 augustus: Zeeuws Wijnfeest, Dreischor

Een festival op het terrein van Wijnhoeve De Kleine Schorre met muziek, streekproducten en natuurlijk wijn. Op zaterdag kun je er rondleidingen volgen en wordt de Koningin van de Zeeuwse Wijn gekroond. De toegang is gratis, op het terrein kun je muntjes kopen.

Vrijdag 5 t/m zondag 7 augustus: GrapeFood, Scheveningen

Een terugkerend wijnfestival op de Pier in Scheveningen. Deze keer met Spaans thema, dus behalve wijn ook tapas. De entree is gratis, maar je moet wel muntjes kopen.

Zaterdag 6 augustus: Bier in de Tuin, Tilburg

Bier drinken en snacken met een muziekje erbij in de (hopelijk) zonnige achtertuin van café Bakker aan de Heuvel 44. De toegang is gratis en er wordt getapt van 13:00 tot 19:00. Het is een kleinschalig festival waar je kunt genieten van bier van Uiltje, Frontaal, Oersoep en Oedipus.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus: Festival HOP! Rotterdam

Hetzelfde als in Tilburg, maar dan een klein beetje anders anders: eten en muziek en natuurlijk bier van Berging Brouwerij, Gebrouwen door Vrouwen, Kaf & Koren, Tender Brewery, Cinema Brewery, Loc Brewery, Ramses Bier en Two Chefs Brewing. Je vindt ze in Wijkpark het Oude Westen, op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal.

Vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus: Kannen & Kruiken, Amersfoort

Vloeibaar genot belooft de website: het gaat hier om een speciaalbier- en wijnfestival. Uiteraard valt er ook wat te eten. Er is muziek en er is een literair programma, maar met meer dan 30 wijnen en 80 bieren hoef je je sowieso niet te vervelen. De entree is gratis en je kunt terecht vanaf 12:00.

Zondag 14 augustus: Werelds Breda Internationaal Bierproeffestival

Met meer dan honderd bieren van over de hele wereld, zo’n 80 verschillende soorten uit 27 landen, kun je je wel even vermaken. Als ze hier niets hebben wat je nog nooit op hebt, heb je echt te veel gedronken en waarschijnlijk een indrukwekkende hoeveelheid stempels in je paspoort. De entree is gratis, je hoeft geen glas te kopen en je mag gewoon met geld betalen – ik vind het nu al geweldig.

Zaterdag 20 augustus: Whisky & Rum Festival Renesse

Ik twijfel of het veilig is om te gaan: volgens de website wordt het festival namelijk verzorgd door DH17 Drakenspeciaalzaak. Ik hoop maar dat dat een typfoutje is! Het festival vindt plaats in de tuin van Slot Moermond en behalve whisky en rum kun je daar ook terecht voor cocktails, eten en muziek.

Zondag 21 augustus: Workshop Macedonië! Balkanparel, Rotterdam

Voor de bescheiden bijdrage van een tientje mag je genieten van Macedonische wijn, hapjes en een inhoudelijk programma. Hoe vaak drink je nou wijn van Temjanika of Zilavka? Alleen daarom zou je al gaan.

Vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus: Dorst, ‘s-Hertogenbosch

Foodtruckfestival Trek kende je misschien al. Dit is zeg maar hetzelfde, maar dan met drank. En toch ook foodtrucks. De entree is vijf euro, daarvoor krijg je een plastic glas. Om het nog ingewikkelder te maken dan bij andere festivals kun je hier niet met geld betalen en ook niet met muntjes, maar kun je de munteenheid op een betaalpas laten zetten. Gelukkig hebben ze wel tientallen wijnen en speciaalbieren, wat dan weer een beetje compenseert voor het gemis van de dag erna nog muntjes in je tas of broekzak vinden die je kwijt was toen je wilde betalen.

Zondag 28 augustus: Wijnfestival Chateau voor Buren

Voor 10 euro krijg je een festivalglas en een tasje om eventuele aankopen die je niet gepland had mee te kunnen nemen. Van 13:00 tot 18:00 kun je vervolgens bij vele standhouders terecht voor wijn. Voor €27,50 kun je eventueel ook nog een workshop champagne sabreren volgen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.