Over Uit het vat

Uit het vat is een weblog over de wondere wereld van alcoholhoudende dranken. Het is een combinatie van mijn grote liefdes: drank en schrijven. 

Mijn liefde begon ooit in de borrelshop die ik mocht beheren, in een klein hoekje van de supermarkt waar ik tijdens mijn studie Engels werkte. Mensen stelden me vragen over whisky, maar ik had er geen antwoord op. Voor mij was dat de aanleiding om het slijtersvakdiploma te gaan halen en de overstap naar een slijterij te maken, waar ik een aantal jaar heb gewerkt.

Sinds 2011 werk ik in een heel andere functie. Maar na een paar jaar begon het weer te kriebelen. Ik miste het werken met wijn toch wel. Ik schreef me in voor WSET Advanced en deed een ontzettend leerzame verdiepingsmodule in de Provence via de Wijnstudio.  In 2016 begon ik met mijn weblog Uit het vat om mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Daarnaast is het een goed excuus om af en toe een flesje extra open te trekken. In mijn vrije tijd ga ik graag langs bij wijnbedrijven, brouwers, distillateurs en festivals.

Contact

Ben je op zoek naar een tekstschrijver of eindredacteur? Of zoek je iemand die in begrijpelijke termen kan vertellen over drank? Stuur me gerust een mailtje op alicia@uithetvat.nl.

WSET Certified